cabal-install calls setup with unrecognised distpref flag

Duncan Coutts duncan.coutts at
Tue Aug 19 06:40:28 EDT 2008

On Tue, 2008-08-19 at 11:37 +0200, José Pedro Magalhães wrote:
> Hello all,
> I decided to bring this to libraries at too in case anyone
> had the same problem before.

It'll be a bug in cabal-install. It's passing a flag to a Setup.hs that
was built with an older version of the Cabal lib that does not
understand a new flag. What's not obvious to me is why it's passing the
flag at all. I'd expect it only to do that if you passed --distpref when
you invoke cabal-install.

I've filed a ticket so we do not forget. If you have any more details,
add them to the ticket.

Actually, could you run the failing command with -v3 and show us the
output (including the full command used). I'm interested in what value
of distpref is being passed as that might give us a clue as to where it
is coming from.



> On Wed, Aug 6, 2008 at 11:38, José Pedro Magalhães <jpm at>
> wrote:
>         Hello all,
>         Recently, while developing a package here in the group, we
>         changed the build-type from "Simple" to "Custom" to allow for
>         "cabal test". The Setup.hs simply calls defaultMainWithHooks
>         with simpleUserHooks where runTests has been redefined.
>         The problem is that this change gives me the following error
>         when invoking "cabal build" (after invoking "cabal
>         configure"):
>         setup.exe: Unrecognised flags:
>          --distpref=dist
>         runhaskell Setup.hs build works fine, though. This happens on
>         a win64 machine, cabal-install version 0.5.1 using version
> of the library. On a mac there seem to be no problems,
>         though.
>         Am I doing something wrong?
>         Thanks,
>         Pedro
> _______________________________________________
> Libraries mailing list
> Libraries at

More information about the Libraries mailing list